DE SMUKKESTE PLANTER TIL ALLTANEN

Brøler din altan efter mere duft og farve? Tag havehandskerne på og fyld beholderne og urtepotterne med planter, der også trives i store højder. Med denne liste vil du være godt forberedt til et indkøbsmøde i havecentret, og du vil se skoven gennem træerne i plantelandet online.

planter på altanen | farve i haven
Sol eller skygge
En faldgrube, når du skal vælge altanplanter, er, at du bliver styret af yndlingsfarver og -planter og ikke af altanens placering. Om din terrasse fanger meget sol eller primært er et skyggefuldt sted, gør en stor forskel for planterne. Hvis det fundament er korrekt, vil du se, at du kan nyde alt det grønne meget længere. Normalt i haveplanter er skyggeplanterne og soldyrkerne også bekvemt placeret sammen, så du direkte kan nå dit mål. Og online kan du ofte filtrere på disse funktioner.

SE DENNE VIDEO
Plant i en potte eller beholder

Liste over altanplanter
Altid praktisk at have en liste over en- og stauder, der – med din gode pleje selvfølgelig – gør sig godt på en altan. Især nu hvor man kun har en halv time til at grave i butikken.

Har du en nordvendt altan med skygge hele dagen? Så er disse planter velegnede: hoste, vedbend, hortensia, begonia, skimmia, fuchsia og bergenia.

Altan mod vest? Så lider man ofte mest af vinden. Giv solide, store potter, der ikke så let kan blæse omkuld, og stærke og lavtvoksende planter som laurbær, lungeurt, buksbom og liljer. Glem ikke at vande regelmæssigt, potter tørrer hurtigt på grund af vinden.

En sydvendt altan har meget sol, hvilket betyder, at du ikke kun skal vælge planter, der kan lide varme og direkte sol, men frem for alt, at du skal vande meget. Om sommeren kan det kun være to gange om dagen. Disse planter er velegnede til en altan mod syd: lobelia, petunia, geranium, lavendel, rose og drue.

Planter, der klarer sig sydpå, egner sig også godt til en altan mod øst, da de især om morgenen får fuld sol. Smukke i en potte er vervain, lobelia, violer, geranier, støvkappe og palmelilje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *